Nieuw werk

terug

De ontwikkeling van een nieuw product is in eerste instantie ook een ambachtelijk proces. Wij kunnen in dit proces, met onze expertise, een wezenlijke bijdrage leveren. Al een aantal jaren is er een verschuiving te zien naar de ontwikkeling van meer ambachtelijke producten. Ontwerpers bedenken meer en meer unieke producten of kleine oplages. Ze experimenteren met natuurlijke en vaak in het verleden veel gebruikte materialen en technieken zoals bijvoorbeeld schellak. Daarnaast is er ook een tendens naar een meer sociaal –maatschappelijke vorm van ontwerpen. Ook bij het publiek is er meer belangstelling voor deze nieuwe producten bewijst de expositie "Hand Made" in 2013 in Museum Boijmans van Beuningen. Wij restauratoren zijn goede onderzoekers, we hebben een ruime kennis van materialen en technieken, zowel ambachtelijke als industriële en we zijn oplossingsgericht. We zijn dienstbaar aan het product en zijn ontwikkeling en kunnen goed in teamverband opereren. We hebben het ook niet kunnen laten om zelf te gaan ontwerpen. Dat heeft geresulteerd in werk in opdracht zoals voor Omnizorg in Apeldoorn en eigen werk . En we hebben al meerdere heel mooie replica's gemaakt waarvan die van de secretaire van Anne Frank de meest uitzonderlijke is.

eerste model rood blauwe stoel van Rietveld

eerste rood blauwe

Het eerste model van dé Rietveld stoel was alleen bekend op een aantal foto's. Aan de hand van onderzoek, onder andere van de twee vroege stoelen in de collectie van het Victoria and Albert Museum in Londen zijn in ons atelier, met toestemming van de Erven Rietveld, een aantal exemplaren van dit eerste model vervaardigd. Hij pronkt op de cover van "de Stoel van Rietveld" van Marijke Kuper en figureert in de gelijknamige documentairefilm van Marijke Kuper en Lex Reitsma. En hij was te zien in de tentoonstelling "Rietveld's Universe" in het Centraal Museum in 2010.

Tafel

tafel jan

Tafel demontabel in vier elementen met gesmeed ijzeren schoren.

fauteuil wss.1

wss 1

Fauteuil uit vier vierkante delen van gezandstraald eikenhout met diverse afwerkingen.

Leverbaar in basis gezandstraald zonder afwerking € 350,00 incl.

TV-meubel

tv kast

Kast met jalouziedeuren voor een flastscreen tv, uitgevoerd in Turks Notenhout met gepatineerd messing grepen

modulair slaapkamermeubel Omnizorg

slaapkamer

Ontwerp in samenwerking met FBW-Architecten van modulair systeem met bedombouw met nachtkastje met verlichting, uit te breiden met schrijfblad en kast. Bedoeld voor zorginstelling Omnizorg Apeldoorn 2006. Vervaardiging van prototype uitgevoerd in RVS en gezandstraald eikenhout met wankanten als decoratief element. Afwerking in blond eikenhout met bitumen gevulde nerf of donker bruin gebeitst eikenhout.

Secretaire Anne Frank

secretaire AF

in 2005 is het interieur van het voormalig woonhuis van de familie Frank aan het Merwedeplein in Amsterdam in opdracht van Y-mere teruggebracht naar de staat van de bewoning door de familie Frank, voordat ze in 1942 onderdoken in het achterhuis op de Keizersgracht. De vulling van het interieur met meubels zoals het toen was, is door ons in samenwerking met de Anne Frank Stichting verzorgd. Daartoe is door ons ook de replica vervaardigd van de secretaire van de moeder van Anne, die op de kamer van Anne en haar zus Margot stond. Het origineel bevindt zich in particulier bezit.